26 Μαΐου, 2022

Πώς να δημιουργήσετε έναν εργονομικό χώρο εργασίας

Πώς να δημιουργήσετε έναν εργονομικό χώρο εργασίας

Περνάτε πολύ χρόνο στον χώρο εργασίας σας, έτσι θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν επιβαρύνετε την υγεία σας. Μάθετε πώς να τοποθετείτε την οθόνη, το γραφείο και την καρέκλα με τον πιο εργονομικό τρόπο.

Οι άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι για να κάθονται στα γραφεία και να κοιτάζουν στις οθόνες των υπολογιστών, γι' αυτό δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι παρατεταμένες περίοδοι που καθόμαστε στο γραφείο μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία μας. Σήμερα, μοιραζόμαστε μερικές κορυφαίες συμβουλές για τη δημιουργία ενός εργονομικού χώρου εργασίας που σας επιτρέπει να εργάζεστε με άνεση.

Βρίσκεται η οθόνη σας στη σωστή θέση;

Πρώτα απ' όλα, το να έχετε την οθόνη σας σε λάθος θέση, μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση των ματιών, καθώς και σε πόνους στον αυχένα και την πλάτη που μπορεί να μεγαλώσουν με την πάροδο του χρόνου σε σοβαρότερα μυοσκελετικά προβλήματα. Ακολουθεί μια απλή λίστα ελέγχου για τη σωστή τοποθέτηση της οθόνης σας:

  • Ακριβώς μπροστά σας - δεν θα πρέπει να γυρίζετε το κεφάλι σας για να κοιτάξετε την οθόνη σας.
    Τουλάχιστον σε απόσταση ενός χεριού μακριά σας - θα πρέπει να είναι τουλάχιστον σε απόσταση 43 εκατοστά από τα μάτια σας.
  • Μακριά από την αντανάκλαση - σταματήστε το φως του ήλιου από τα κοντινά παράθυρα που δημιουργούν αντανάκλαση τοποθετώντας την οθόνη σας σε ορθή γωνία προς το παράθυρο ή χρησιμοποιώντας ένα στόρι για τις ηλιόλουστες ημέρες.
  • Ακριβώς ή λίγο κάτω από το επίπεδο των ματιών - θα πρέπει να είναι σε ύψος όπου τα μάτια σας κοιτάζουν ελαφρά προς τη μέση της οθόνης. Χρησιμοποιήστε μια βάση για οθόνες για να εξασφαλίσετε ότι το επάνω μέρος της οθόνης είναι περίπου 17 μοίρες χαμηλότερα από το επίπεδο των ματιών σας.

Ουσιαστικά, θα πρέπει να μπορείτε να κοιτάξετε την οθόνη χωρίς να γέρνετε προς τα εμπρός, να λυγίζετε, να τεντώνεστε ή να συστρέφετε το σώμα σας σε οποιαδήποτε άλλη περίεργη στάση. Το 24MP55HQ της LG είναι ιδανικό για τη δημιουργία άνετων συνθηκών εργασίας χάρη στις ενσωματωμένες εργονομικές λειτουργίες που περιλαμβάνουν ευέλικτο ύψος οθόνης, κλίση, περιστροφή και περιστροφικές ρυθμίσεις που διευκολύνουν την επίτευξη της ιδανικήςθέσης για εσάς. Στην full HD IPS οθόνη της HD η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική από οποιαδήποτε γωνία, οπότε δεν θα χρειαστεί να στρίψετε το κεφάλι σας ή να καταπονέσετε τα μάτια σας για να κοιτάξετε την οθόνη σας.

Ελαχιστοποίηση της κόπωσης των ματιών
Ακόμη και με το σωστό ύψος και την απόσταση από την οθόνη, το να κάθεστε μπροστά σε μια φωτεινή οθόνη υπολογιστή, ταλαιπωρεί πολύ τα μάτια σας. Τα καλά νέα είναι ότι η επιλογή της σωστής οθόνης μπορεί να μειώσει την κόπωση των ματιών κατά την εργασία σας. Το μυστικό είναι να βρείτε κάποια που μειώνει το μπλε φως, όπως η 27MK600M της LG, η οποία έχει Reader Mode που βοηθά τα μάτια σας ακόμη και όταν διαβάζετε μεγάλα έγγραφα. Αυτή η οθόνη IPS χωρίς πλαίσιο διαθέτει επίσης λειτουργία Flicker-Safe, η οποία μειώνει το τρεμόπαιγμα σχεδόν στο μηδέν και δημιουργεί μια σταθερή εικόνα που προστατεύει τα μάτια σας.


Επιλέξτε curved οθόνη για ξεκούραστα μάτια
Εκτός από τη σωστή ρύθμιση της οθόνης στο ύψος των ματιών σας, ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε την κόπωση είναι να ψάξετε για μια curved οθόνη, η οποία ακολουθεί την καμπυλότητα των ματιών σας για να σας διευκολύνει να την βλέπετε ολόκληρη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς τα εξωτερικά τμήματα μιας επίπεδης οθόνης μεγάλων ιντσών μπορεί να βρίσκονται εκτός του οπτικού σας πεδίου, οδηγώντας σε κόπωση των ματιών. Αυτό δεν συμβαίνει με τις εργονομικά σχεδιασμένες curved οθόνες της LG, όπως η 38WK95C, που προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία χωρίς να κουράζει τα μάτια χάρη σε μια τεράστια curved οθόνη με ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων και καθαρότερο, φωτεινότερο HDR.

Το ύψος της οθόνης έχει σημασία

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το σωστό ύψος της οθόνης είναι πολύ σημαντικό για να αποφευχθεί τόσο η κόπωση των ματιών όσο και ο πόνος στον αυχένα, με τη βάση οθόνης να είναι η λύση, είτε πρόκειται για απλό ανεξάρτητο βάθρο είτε για βραχίονα οθόνης υψηλής τεχνολογίας που προσφέρει απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Το σημαντικό για μια βάση είναι ότι απελευθερώνετε και χώρο στο γραφείο εκτός από τη σωστή τοποθέτηση της οθόνης. Οι εξαιρετικά ευρείες οθόνες, όπως η 38WK95C της LG, χρειάζονται μια ιδιαίτερα ανθεκτική βάση για να κρατηθούν σταθερές.

Επενδύστε σε ένα εργονομικό γραφείο και καρέκλα

Με δεδομένο ότι λύσατε το πρόβλημα της επιλογής της σωστής οθόνης και της σωστής τοποθέτησής της, το επόμενο σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της άνεσής σας είναι η επένδυση σε ένα εργονομικό γραφείο και αντίστοιχα μιας εργονομικής καρέκλας. Το ύψος του γραφείου είναι σημαντικό, καθώς το πληκτρολόγιό σας πρέπει να είναι 90 μοίρες από τα χέρια όταν βάζετε τους αγκώνες σας στο γραφείο. Το ίδιο ισχύει αν έχετε stand-up γραφείο: πρέπει να θέσετε το σωστό ύψος για να εργαστείτε άνετα.

Εάν πρόκειται για ένα παραδοσιακό γραφείο, τότε θα χρειαστείτε και μια εργονομική καρέκλα. Θα πρέπει να χωρά κάτω από το γραφείο, για να μην κάθεστε σε περίεργη απόσταση από το πληκτρολόγιό σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα μπράτσα είναι ρυθμιζόμενα σε περίπτωση που δεν χωράει. Η ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια άνετη στάση ενώ μειώνεται η πίεση στη σπονδυλική σας στήλη. Η καρέκλα σας θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενη σε ύψος καθίσματος που επιτρέπει στα πόδια σας να ακουμπούν το πάτωμα με τα γόνατα λυγισμένα στις 90 μοίρες.

Εργονομικό πληκτρολόγιο και ποντίκι: τελικά αξίζει ή όχι;

Γίνεται πολλή συζήτηση σχετικά με το εάν τα εργονομικά πληκτρολόγια και τα ποντίκια είναι πραγματικά ωφέλιμα για τον χρήστη, ή αν απλά πρόκειται για τάση της εποχής. Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα εργονομικό πληκτρολόγιο δεν βοηθά στην πραγματικότητα, ενώ άλλα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το γεγονός ότι επιβραδύνουν την πληκτρολόγηση και μπορεί να προκαλέσουν διάφορα είδη κόπωσης σε σχέση με ένα κανονικό πληκτρολόγιο. Έτσι, έχοντας φροντίσει τις πιο σημαντικές λειτουργίες του εργονομικού χώρου εργασίας σας - τη θέση της οθόνης, το γραφείο και την καρέκλα σας – είναι δική σας απόφαση εάν θα επενδύσετε ή όχι σε ένα εργονομικό πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να δημιουργείτε ένα πιο άνετο μέρος για να εργαστείτε; Δείτε τις οθόνες LG για να ολοκληρώσετε τον εργονομικό χώρο εργασίας σας.

Life's Good!

Σας προτείνουμε

TV LG 32LM550BPLB 32'' HD

TV LG 32LM550BPLB 32'' HD

138937

Αναλυτική ΠεριγραφήΤηλεόραση LG 32'' HD 32LM550 με...

199,00 €