26 Μαΐου, 2022

3 χρήσιμες οικολογικές συμβουλές για μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας το 2023

3 χρήσιμες οικολογικές συμβουλές για μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας το 2023

Καλύτερος Εαυτός, Καλύτερος Πλανήτης: Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές απλές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο βιώσιμες επιλογές τη νέα χρονιά.


Εάν ακόμα σκέφτεστε τι στόχους θα θέσετε για τη νέα χρονιά, γιατί δεν επικεντρώνεστε στο να γίνετε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, βοηθώντας παράλληλα τον πλανήτη; Από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε τα οικιακά σας απορρίματα έως τις αποφάσεις αγορών που παίρνετε ως καταναλωτής, μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο μακροπρόθεσμα — τόσο για εσάς όσο και για το περιβάλλον.

1. Δημιουργήστε έναν χώρο μηδενικών απορριμμάτων στο σπίτι σας

Σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, η μισή ποσότητα πλαστικού που παράγεται σε όλον τον κόσμο δημιουργείται για σκοπούς μίας χρήσης και παραμένει στη γη για αρκετές εκατοντάδες χρόνια. Σε ατομικό επίπεδο, η μείωση των απορριμμάτων μπορεί να επιτευχθεί εύκολα, αρκεί να βεβαιωθείτε ότι στο σπίτι σας επαναχρησιμοποιείτε και ανακυκλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά.

Ορίστε ένα μέρος του σπιτιού σας ως χώρο «μηδενικών απορριμμάτων», ώστε να έχετε χώρο για να ταξινομείτε γρήγορα και εύκολα τα ανακυκλώσιμα υλικά σας. Είτε πλένετε και επαναχρησιμοποιείτε γυάλινα βάζα μαρμελάδας, ώστε να μη χρειάζεστε πλέον τις συσκευασίες μιας χρήσης για τα τρόφιμά σας, είτε φροντίζετε να ανακυκλώνετε τις πλαστικές συσκευασίες που μαζεύονται στο σπίτι, κάθε μικρή προσπάθεια μετράει.

Εκτός από την ανακύκλωση στο σπίτι, προνοήστε αγοράζοντας μόνο προϊόντα με συσκευασίες από ανακυκλωμένα υλικά. Οι οικολογικές ηχομπάρες LG, για παράδειγμα, κατασκευάζονται και συσκευάζονται με γνώμονα τη βιωσιμότητα, χρησιμοποιώντας μικρότερα κουτιά σε σχήμα L, για τη μείωση των εκπομπών CO2. Ορισμένες soundbars είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ άλλες διαθέτουν συσκευασία από ανακυκλωμένο χαρτοπολτό.

2. Παρακολουθήστε την κατανάλωση ενέργειας

Πόση ενέργειακαταναλώνετε για τη λειτουργία των οικιακών συσκευών σας; Με τις τιμές της ενέργειας να αυξάνονται, η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας είναι καλή τόσο για εσάς όσο και για τον πλανήτη! Το 2023 αρχίστε να δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στην κατανάλωση ενέργειας του νοικοκυριού σας και δείτε από πού μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα.

Οι έξυπνες συσκευές, όπως αυτές που συνδέονται με την εφαρμογή μας LG ThinQ, κάνουν τον έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας εύκολη υπόθεση, γιατί απλά ελέγχετε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας. Η μείωση της απώλειας αέρα από το ψυγείο σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και να επωφεληθείτε περισσότερο από ένα προϊόν που χρησιμοποιείτε όλη μέρα, κάθε μέρα. Τα έξυπνα ψυγεία LG InstaView™ είναι η ιδανική λύση για αυτόν τον σκοπό, καθώς μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο του ψυγείου χωρίς να ανοίξετε την πόρτα. Αυτό μειώνει σημαντικά την απώλεια κρύου αέρα διατηρώντας τον εκεί που χρειάζεται—στο εσωτερικό του ψυγείου!

3. Ξεχάστε το fast fashion και διαλέξτε ρούχα που διαρκούν

Γνωρίζατε ότι η βιομηχανία της μόδας παράγει περισσότερους από 92 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων κάθε χρόνο;Μην προσπαθείτε να συμβαδίζετε με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις της μόδας – η πραγματική μόδα φέτος είναι τα βιώσιμα ρούχα.

Για να αποτρέψετε τις περιττές αγορές ρούχων από τους διαδικτυακούς κολοσσούς και τις   επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων, νοιαστείτε για το τι φοράτε και δημιουργήστε μία «βιώσιμη» γκαρνταρόμπα. Φέτος ήρθε η ώρα να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε  την ποιότητα και τη διάρκεια κάθε φορά που αγοράζετε καινούρια ρούχα.

Φτιάξτε μια βιώσιμη γκαρνταρόμπα με διάρκεια, πραγματοποιώντας αγορές από καταστήματα ρούχων της περιοχή σας, τις οποίες μπορείτε να εμπιστευτείτε, έτσι ώστε να προσφέρετε στα ρούχα που επιλέξατε προσεκτικά, τη φροντίδα που χρειάζονται και τους αξίζει για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η χρήση του σωστού πλυντηρίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας διαρκούν όσο θα έπρεπε και η έξυπνη τεχνολογία AI DD™ της LG χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη, ώστε να επιλέγει αυτόματα το ιδανικό σχέδιο πλύσης για κάθε τύπο υφάσματος, προσδιορίζοντας το βάρος και την απαλότητα κάθε φορτίου πλύσης. Αυτό μπορεί να προσφέρει στα υφάσματα των ρούχων σας 18% μεγαλύτερη προστασία.

Κάντε τη διαφορά και γίνετε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, επιλέγοντας στόχους που βελτιώνουν τις συνήθειες στο σπίτι και προς το περιβάλλον. Έτσι, κερδίζουν όλοι!

Life’s Good!

Σας προτείνουμε

Πλυτνήριο Ρούχων Indesit MTWA 91283 W EE 9 kg

Πλυτνήριο Ρούχων Indesit MTWA 91283 W EE 9 kg

228809

Αναλυτική ΠεριγραφήΧωρητικότητα Πλύσης: 9 κιλάΜέγι...

319,00 €
Πλυντήριο Ρούχων Indesit MTWA 81283 W EE 8 kg

Πλυντήριο Ρούχων Indesit MTWA 81283 W EE 8 kg

228792

Αναλυτική Περιγραφή Πλυντήριο Ρούχων Indesit MTWA...

330,00 €
Πλυντήριο Ρούχων Indesit BWE 81285X W EE N 1200 Στροφών 8kg

Πλυντήριο Ρούχων Indesit BWE 81285X W EE N 1200 Στροφών 8kg

230368

Αναλυτική ΠεριγραφήPush&GoΗ τεχνολογία Push &a...

339,00 €